• Ons Sollicitatieproces

Onze sollicitatieprocedure

Open de deur van Mediahuis

Ons proces

Omdat we het belangrijk vinden dat jij precies weet wat voor een sollicitatieproces wij voor jou in huis hebben kun je hier alles lezen over hoe die eruit ziet. Wij zijn net als veel organisaties gestart met het hybride werken en zijn dus nog aan het ontdekken hoe we ons sollicitatieproces daarop het beste kunnen laten aansluiten. Bij de start zal onze recruitmentcoordinator daarom altijd met je bespreken hoe jouw procedure gaat verlopen, zo voorkomen we vooraf verrassingen.


 

1. Jouw sollicitatie

Ons proces start natuurlijk met jouw sollicitatie. Die bekijken we na ontvangst zorgvuldig en binnen twee weken weet je of wij je uitnodigen voor een (online) gesprek. Als het even kan, proberen we dit natuurlijk sneller te doen, zolang we maar zorgvuldig kunnen zijn en aandacht aan elke sollicitatie kunnen geven.

2. Contact met onze recruitmentafdeling

Bij een positieve terugkoppeling vanuit onze kant nemen we altijd telefonisch contact met je op. We maken dan graag een afspraak waarbij we elkaar gaan ontmoeten. Ook wanneer je niet binnen de 1e selectie valt ontvang je bericht van ons.

3. (digitaal) In gesprek

In het eerste (online)gesprek maken wij kennis met elkaar. We leren elkaar beter kennen en komen er achter wat jij allemaal in huis hebt en in hoeverre dat aansluit op de functie. In het gesprek kijken we naar je competenties en eerdere (werk)ervaringen. Omdat in de mediawereld het enige constante de verandering is kijken we ook naar jouw wendbaarheid. Want onder ons dak moeten we mee veranderen en flexibel inspelen op wat zich aandient. Onze medewerkers verwachten dat van ons, wij verwachten dat van hen.

4. De 2e ronde

Blijven we beide enthousiast na onze eerste ontmoeting? Dan volgt er een tweede gesprek. We gaan je van te voren vragen om een online assessment te maken wat bestaat uit een persoonlijkheidsmeting, een drijfveren en intelligentietest. De uitkomsten daarvan ontvangen we beide direct aan het einde en zullen in het tweede gesprek met je besproken worden. We gaan in dit tweede gesprek nog wat dieper in op de functie, de uitdagingen, het team en natuurlijk op jou. Dit gesprek proberen we -mits ook jij je daar goed bij voelt - live te laten plaatsvinden.

5. Kom binnen!

Bijna altijd zijn twee gesprekken voldoende om te bepalen of ons huis jouw nieuwe thuis kan worden. Als ook jij je welkom voelt dan doen we je graag aan aanbod. Zeg maar de fundering van onze samenwerking. Die bestaat o.a. uit een salaris en onze arbeidsvoorwaarden. Accepteer je ons voorstel dan gaan we verhuisplannen maken. Je krijgt toegang tot onze interactieve onboardingapp waarmee je heel eenvoudig je gegevens deelt met onze HR afdeling en waarmee jij zelfs je contract digitaal kunt ondertekenen om vervolgens snel ons huis verder te gaan ontdekken. Welkom!